Ilmaisia ohjelmia koti- ja toimistokäyttöön

Tällä sivulla on linkkejä (kuvakkeissa) nettisivuille, joilta voi ladata ilmaisia ohjelmia. Näitä siis saa luvallisesti ladata ja käyttää maksutta. Ne ovat joko ns. avoimen lähdekoodin (open source) ohjelmistoja tai muuten vaan ilmaisjakelussa. Nettikuiskaaja on käyttänyt tai ainakin testannut kaikkia tällä sivulla listattuja ohjelmia. Ne ovat Nettikuiskaajan kokemuksen mukaan turvallisia ja luvallisia. 

 

 ooo-logo-caOpenOffice korvaa täysin MS-Officen. Sisältäen tekstinkäsittely-, taulukkolaskenta-, esitys- ja tietokanta-ohjelmat. Kymmeniä vuosia olen käyttänyt työnantajan kustantamaa MS-Office pakettia. Hiljattain siirryin ilmaiseen OpenOfficeen, kun olisi pitänyt maksaa itse. Siirtymä kävi kivutta. Kaikki Microsoftin ohjelmilla tehdyt tiedostot aukeavat OpenOfficella ja uusimilla MS-Officeilla myös toisinpäin eli OpenOfficen tuotokset aukeavat MS-Officella nyt myös suoraan odx-muodoista -toki OpenOfficella voi talletta myös MS-officen muodoissa. Lisäksi OpenOfficella voi tallentaa suoraan myös pdf -muodossa. OpenOffice on saatavana myös suomenkielisenä. Vain sähköpostiohjelma puuttuu.

 

logo 18x90

 LibreOffice on OpenOfficen pohjalta kehitetty Oraclesta riippumaton niinikään office -ohjelmat sisältävä Open Source ohjelmisto. 

 

Mozilla Thunderbird - Features-ca

 Mozilla Tunderbird on sähköpostiohjelma. Tämän asensin heti tuon OpenOfficen jälkeen. Vaikka kakkiin sähköposteihin pääsee web-käyttöliittymällä, niin erillinen sähköpostiohjelma on näppärä, kun pystyy seuraamaan kaikkien sähköpostitilien saapuneet-kansiot yhdeltä näytöltä. Kalenterin joutui kuitenkin asentamaan erikseeen (ns. plug-in). Thunderbird tuntuu istuvan käteen vuosikymmenien Out Look -käytön jälkeen yllättävän hyvin. Saatavana myös suomenkielisenä.

 

Adobereader 90-ca

 Adobe Reader kuuluu jokaisen tietokoneen vakiovarusteisiin. Sillä avataan pdf -loppuiset dokumenttitiedostot. Sen puuttumisen huomaa viimeistään silloin, kun on avaamassa sähköpostissa tullutta pdf -loppuista tiedostoa tai verkkopankin tiliotetta.

 

 

java logo

 

Java kuuluu niinikään kaikkien koneiden vakiokalustoon. Javaa tarvitaan mm. useiden verkkosivujen näkymiseksi oikein ja myös esimerkiksi em. OpenOfficen toimintaan.